Nunta Printului Harry cu Meghan Markle este nunta care a oferit lumii o poveste de dragoste  cum numai in basme am citit. In cazul lor totul a fost real, o lume intreaga a fost alaturi de ei live sau de la distanta, cu totii am admirat tinutele si decorurile, ne-am emotionat ascultand corul cantand piesa “Stay by me” si vazand sarutul sincer si plin de iubire de pe treptele catedralei.

Am apreciat mult simplitatea, eleganta si frumusetea de care s-au inconjurat cei doi. Mi-ar placea nespus ca fiecare cuplu de la noi sa poata sa isi transpuna sentimentele intr-o maniera atat de naturala cum au facut-o Printul Harry si aleasa lui si sa isi traiasca povestea de dragoste asa cum este ea. Fara machiaje exagerate, rochii cu zeci de perle si cristale in care nu te poti misca, coafuri complicate in care se foloseste un tub de fixativ. Nu mai zic de buchete de mireasa cu compozitii florale si structuri care nu au nici o legatura cu rochia, sau decorul de local cu flori artificiale.

Cred ca alegerea floristului, Philippa Craddock, a fost o alegere de suflet pentru ca impreuna au reusit sa exprime prin flori tot ce si-au dorit. Experienta ei si dedicatia fata de acest proiect s-a vazut in cel mai mic detaliu , fiind un exemplu de profesionalism si flexibilitate pentru noi floristii.

De ce ne-a placut nunta lor :

1.Cu toate ca bugetul le permitea sa aleaga orice locatie au preferat Castelul Windsor pentru receptie, un spatiu al casei regale, familiar , pentru care nu au trebuit sa plateasca chirie.Nici cununia religioasa nu au lasat-o la voia intamplarii, au ales din nou un loc cu insemnatate pentru unul dintre ei. Nunta a avut loc la Capela Saint-Georges acolo unde a fost botezat Printul Harry. Nu zic acum sa facem toti nunta acasa la parinti, in curte, dar putem alege o locatie de nunta in care sa ne simtim confortabil si invitatii sa se poata bucura de eveniment. De asemenea o slujba oficiata de un preot pe care il cunoasteti, intr-o biserica in care mergeti, va fi mult mai emotionanta decat alegerea unui loc oarecare pentru cununia religioasa.

2.Florile folosite pentru intreg decorul au fost clasice, simple si din nou incarcate de simbolism. Nu au epatat cu plante exotice sau culori stridente, in afara de decorul de la intrare totul a fost in limite normale, cu bun gust si elegant. Au folosit  flori si verdeata din gradinile Castelul Windsor, trandafiri, ca un omagiu pentru Printesa Diana, si bujorii, florile preferate de Meghan.

Vazand toata aceasta naturalete imi vine in minte o simpla intrebare: cate nunti avem langa padure si nici o mireasa nu vrea o crenguta de mesteacan sau de fag in aranjamentul de masa sau decorul exterior?  Cate nunti avem primavara cand infloresc teii si salcamii cu un parfum minunat si totusi nu le folosim? Rafinamentul unui aranjament nu consta in cantitatea de orhidee si trandafiri folosita, ci in maestria cu care floristului combina florile cu povestea voastra, asa ca indrazniti la nunti autentice!

3.Buchetul de mireasa insusi a fost o poveste. Pe langa forma minimalista care continua linia corpului si componenta florala fina care completa rochia, este de admirat simbolismul acestui buchet. Au pastrat traditia regala folosind mirt in buchet, o planta mica ca o floare de cires cu parfum de eucalipt, care creste in gradinile Castelului Windsor. Un gest foarte frumos facut de Printul Harry a fost acela de a culege din gradinile regale personal flori pentru buchetul de mireasa. Componenta florala a fost de o finete si o sensibilitate aparte. Au folosit flori de nu-ma-uita, foarte indragite de Printesa Diana, margaritari, lathyrus (floare de mazare) si iasomie care simbolizeaza iubirea; astrantia pentru protectie, curaj si putere; astilbe care simbolizeaza rabdarea si dedicatia si mirt.

4.Florile folosite la decor au fost transformate in buchete si daruite ulterior unor centre pentru oameni varstnici. Acest gest este suprem si il sustinem fara margini. Vad weekend de weekend nunti de la care aranjamentele pleaca acasa la invitati sau raman pe mesele de la local fiind impartite intre membrii personalului. Nu zic ca lor nu le aduc bucurie florile, dar daca acel aranjament de masa este desfacut, se poate transforma in 2, 3 buchete de flori, inmultit cu 10 mese cate sunt mediu la un eveniment sunt aproximativ 30 de buchete de flori. Va dati seama cata bucurie pot aduce aceste flori la un spital sau centru de batrani, care poate nu au mai primit o floare de ani de zile? Propun de cativa ani acest gest, pe care il oferim cu toata dedicatia mirilor nostrii, dar din pacate inca nu s-a viralizat. Sper ca dupa acest exemplu regal echipa Maururu sa aiba cat mai multe aranjamente de modificat si livrat catre oameni.

Nunta Printului Harry si a lui Meghan Markle, deveniti dupa casatorie duci de Sussex, este din punctul meu de vedere un eveniment exemplu. Ii reprezinta si vorbeste despre ei si despre iubirea care ii uneste  cu toate rigorile casei regale. Din aceasta perspectiva cred ca acesti miri pot fi un model de urmat. Daca ei cu toate rigorile impuse de casa regala au putut avea o nunta care sa ii reprezinte am certitudinea ca se poate si la noi.