Stim ca fiecare nunta are specificul si tematica ei si este greu sa facem o lista cu elemente reprezentative. Totusi din experienta noastra o nunta in aer liber are nevoie de cateva elemente care sa ii dau si mai multa savoare. O nunta in natura este foarte permisiva din punct de vedere al accesoriilor si al elementelor de decor, de fapt tocmai in acestea sta frumusetea ei.

1.Detalii de “semnalizare”

Folositi diverse elemente de decor precum sageti, litere volumetrice, placute decorative pentru a marca zonele de interes de la eveniment. La o nunta in natura spatiul este destul de mare si unii invitati pot rata anumite momente. Daca aveti piscina puteti crea o zona cu prosoape si o placuta haioasa care sa ii indrume la o baie. O sageata catre candy bar, fruit bar sau wine bar. Daca aveti cununia civila sau religioasa in aer liber si acest lucru trebuie marcat la fel cu o sageata care sa indice directia. Si foto-corner-ul poate fi evidentiat printr-o placuta de genul” here you make history!”

2.Intrarea

Chiar daca pentru voi poate parea intuitiv nu este la fel si pentru invitati. Marcati intrarea printr-o sageata cu numele vostru, sau un sevalet cu o placuta de intampinare cu “bine ati venit”. Mai ales daca localul are mai multe saloane este important sa marcati intrarea cu numele vostru. Pe langa partea tehnica de inscriptionare puteti realiza si elemente de decor precum alee de felinare, baloane, flori, arcada.

3.Asezarea la mese

Momentul in care incep sa soseasca invitatii poate fi cel mai agitat intrucat ei nu vin unul cate unul sa aveti timp sa ii insotiti voi la masa. Va recomandam sa folositi la intrarea in local un panou cu schita salii si aranjamentul invitatilor la mese, astfel incat ei sa isi poata gasi cu usurinta masa si locul unde vor sta. De asemenea puteti opta si pentru varianta mai eleganta a unor hostess care ii vor conduce direct la mese. Orice varianta alegeti acordati importanta acestui aspect pentru ca acesta este un moment mai nevralgic al serii.

4.Cartea cu amintiri

Un element imprumutat de la nuntile americane pe care l-am putea compara putin cu oraculul din copilarie. Acesta carte de amintiri poate fi orice va reprezinta: bucati dintr-un puzzle, o carte, mesaje intr-o sticla sau bucati de lemn in forma de frunze care mai tarziu vor forma un copac. Important este sa alegeti o modalitate prin care invitatii sa va lase o amintire pe care sa o puteti tine in casa apoi si sa va uitati cu drag la ea. Fie ca este un puzzle intr-o rama de tablou, un arbore cu mesaje pe  frunze sau o carte.

5.Luminile

Nuntiile in natura au nevoie de lumina calda, fina, difuza care sa completeze cadrul natural. Instalatiile suspendate dau un farmec deosebit, iar lumanarile pe masa, plasate langa aranjamentele florale ofera un aer intim si romantic. Foarte frumos arata felinarele care marcheaza intrarea, facliile aprinse sau sfesnicele cu lumanari inalte, toate aceste elemente lumineaza nuntiile, aduc armonie si dau un aspect glamour.

6.Decorul de bar

De cele mai multi ori atractia nuntilor in aer liber consta chiar in aceste bar-uri: limonade bar, salad bar, drink’s bar, barbeque bar, icecream bar. Chiar daca sunt spectaculoase prin gustul lor deosebit un decor in tematica nuntii le aduce in peisaj si le integreaza frumos printre invitati. Pana la urma conteaza daca punem o carafa de limonada pe o masa cu 10 pahare sau daca o asezam intr-un vas special de limonada cu pahare cu paie colorate, cilindrii cu lamai, litere volumetrice, mesaje vesele. Nu mai vorbesc de gratar sau inghetata. Toate au nevoie de decorul potrivit pentru nunta voastra.

7.Masa pe care se serveste tortul

Tortul este la fel de asteptat precum dansul mirilor asa ca nu il lasati doar in grija celor de la local. Interesati-va pe ce masa este adus si ganditi impreuna cu designer-ul nuntii sau floristul vostru un decor. Nu trebuie sa fie ceva spectaculos, de multe ori o fata de masa potrivita si cateva flori sunt suficiente.

8.Scaunele

In functie de modelul ales la scaune decideti care mai au nevoie de un up grade. Evitati acele funde sau modele din organza sau satin, de multe ori este mai elegant un scaun simplu. Si aici ar fi bine sa va consultati cu designerul nuntii sau floristul pentru a gasi o idee potrivita cu stilul si tematica nuntii. Dar cel mai bun sfat in cazul scaunelor este “less is more”. Pentru scaunele de la prezidiu puteti face diverse ghirlande din verdeata, puteti aseza placute cu mesaje sau decoruri cu flori naturale.

9.Marturiile

Tendinta in ultimii ani este catre marturii practice.  Ne bucuram cand vedem pe masa si  marturii creative ,altele decat lebede de sticla, bete de scortisoara prinse cu un snur sau un mic cufar. Apreciem marturiile care intregesc si infrumuseteaza decorul floral precum mici ghivece cu plante suculente, hedera sau copacei care apoi pot fi plantati. Incurajam marturiile personalizate in functie de tematica, care pot fi folosite de invitati si care sa le aminteasca de nunta voastra.