Unele traditii de nunta se pastreaza si azi la fel de vi ca secolul al II-lea, cand intalnim pentru prima data sintagma de nasi sau parinti spirituali. Ca orice in istoria omenirii, multe traditii au evoluat de la idei vechi pe care acum nu le mai putem intelege pana la obiceiuri ce ar putea fi considerate destul de avangardiste.

Originile rolului nașilor sunt direct legate de practica botezului și de confirmare. Pe masura ce religia leaga familia si comunitatea, “nasitul” a devenit un angajament pe viata, o promisiune a educatiei religioase a mirilor in fata lui Dumnezeu.

Mi-am schimbat putin parerea despre rolul preponderent religios atribuit nasilor cand am citit un articol in presa straina  “Tendinte nunti 2018″  unde nasa era denumita “Fairy good mother”. De acolo toata vibratia acestui concept de nasi a captat alte valente, mult mai relaxate. Gandul m-a dus la faptul ca nasii, implicit nasa, este de fapt nu doar un parinte spiritual, este o persoana apropiata care graviteaza in jurul mirilor de cate ori acestia au nevoie de ajutor. Am putea compara acest comportament plin de prietenie, eleganta, apropiere si caldura cu cel al unei zane bune care vegheaza asupra cuplului. As merge mai departe oferind si imagine stilistica potrivita contextului, nasa este o zana buna  care in loc de bagheta magica are in ziua nuntii buchetul de nasa.

Nu am vrea sa cream un trend cu nasi pe post de zani si zane dar aceasta idee ne-a inspirat sa propunem accesorii florale deosebite, buchete de nasa personalizate si cocarde pentru nas practice si frumoase. In ultimii doi ani ne bucuram sa vedem faptul ca nasii sunt din ce in ce mai  implicati in organizarea nuntii finilor si vin cu multe idei creative. Pentru a incuraja aceasta tendinta de  nunta personalizata si de diversificare a accesoriilor florale ne-am gandit la cateva sugestii pentru buchete de nasa in 2018 dar si cocarde pentru nas.

Accesoriile florale pe care nasii le folosesc  sunt: buchetul de nasa si cocardul pentru nas. Buchetul de nasa poate avea forma clasica dar poate contine flori exotice, poate fi unul sauvage sau poate fi un buchet structurat, lucrat cu materiale hand made. Buchetul de nasa poate fi si o voaleta,  un buchet bratara sau un buchet poseta realizata integral din flori. Forma pe care nasa o alege pentru buchetul poseta este foarte permisiva, de la un model de plic  pana la o geanta de umar sau de mana. Este un accesoriu usor de purtat, practic si care cu siguranta nu va trece neobservat.  Si pentru nasi avem un mic gadget, codarda cu prindere pe magnet care arata foarte bine si protejeaza tesatura costumul. O alta varianta care anul trecut a fost apreciata de nasi este si cocardul realizat pe buzunarul de la piept al sacoului, poate inlocui batista si este foarte practic si elegant.

Echipa MAURURU propune pentru 2018 naturalete si eleganta. Propunem buchete de nasa care sa iasa din tiparele clasice si sa se identifice cu personalitatea fiecaruia, propunem accesorii utile si confortabile.

In cazul in care variantele din articol nu par sa se potriveasca cu stilul dorit, dar totusi ati vrea un buchet de nasa deosebit va invitam in atelierul Maururu si cu siguranta vom crea buchetul potrivit personalitatii dumneavoastra. 

 

Buchet Nasa Buchete Nasa

Sursa foto: creatiile Maururu si Pinterest