Raspunderea lui “Da, iti sta bine! ” si emotiile prin care trece  designer-ului nuntii tale

 

Un designer de eveniment este acea persona care impreuna cu mirii realizeaza conceptul intregii nunti si le armonizeaza toate ideile si visele.  Tot el concentreaza o echipa de furnizori potriviti pentru a pune in practica povestea dorita si se asigura ca totul decurge conform planului pentru organizarea nuntii. In ceea ce priveste echipa Maururu am dus mai departe pasiunea si specializarea noastra in domeniul design-ului floral si realizam la cerea mirilor si partea de design a intregii nunti. In acest context amplu al design-ului  multe mirese ne solicita ajutorul la probele pt rochia de mireasa, de cununie civila, alegem impreuna culoarea costumului de mire, mergem cu ele si familia lor sa degustam meniul pentru nunta. Practic suntem prezenti in fiecare moment al nuntii lor cu toata experienta si pasiunea noastra. Dar v-ati imaginat vreodata ploaia de ganduri, de intrebari, de indoieli si conexiuni care se ascund in spatele raspunsului pe care il primiti de la designer-ul nuntii voastre?

“Este ora 09:23, m-am asezat la birou cu ceaiul in mana si agenda in fata si ma uit la programul pentru ziua de azi. La ora 15:00 merg cu una din mirese la proba finala pentru rochie si deja simt fluturi in stomac de emotie si am mintea plina de intrebari. Cum arata panoul intrebarilor care mi se deruleaza in minte? Cam asa:  Cum rezolv daca ceva nu merge bine? Cate saptamani mai sunt pana la eveniment? Cum pun intrebarile fara sa supar creatorul rochiei? Cum ii spun miresei daca ceva nu este bine? Daca ia rochia azi unde o va depozita? Sa intreb atelierul de croitorie daca ii poate calca rochia inainte de nunta si pastra la ei pana la nunta? Sa imi pun in agenda un ceai cu mireasa dupa proba (daca va fi multumita va vrea sa sarbatorim, daca va fi nemultumita va trebui sa o sustin)? Acestea sunt doar cateva ganduri care imi trec prin minte in doar cateva minute, ganduri care la fata locului se transforma in emotii, in griji, in atentie si multa responsabilitate.”

Dincolo de toate intrebarile mentionate succint mai sus troneaza tot timpul raspunsul sincer la intrebarea miresei: “Imi sta bine rochia? Arata bine?” in care trebuie sa ne detasam de toata situatia, sa fim clari in gandire si obiectivi. Trebuie sa ne amintim  ce a vrut de la inceput mireasa de la acea rochie si sa ii spunem cu adevarat daca ii vine bine si o avantajeaza. Totul pare relativ simplu dar la fata locului, designer-ul isi sustine viziunea lui, prietena miresei sau mama, de cele mai multe ori ii spun ca arata bine, iar mireasa vede mici detalii care nu ii sunt pe plac. Si aici intervine responsabilitatea marelui “Da iti sta bine” din partea designer-ului nuntii. Aici intervine experienta lui si prietenia pe care o are atat fata de creatorul rochiei cat si fata de mireasa si vine cu solutii, pune intrebari si reuseste sa armonizeze parerile si ideile ambelor parti.

Ce ii da posibilitatea unui designer de eveniment  pentru a putea cantari atat de bine aceste informatii este un bun simt estetic si stilistic, cunosterea si crearea intregului concept de nunta, cunoasterea si intelegerea dorintelor mirilor si nu in ultimul rand experienta in domeniu. Cu cat creezi mai multe concepte de nunta cu atat ochiul este mai creativ, vede neconcordante si gaseste solutii.

Am lasat deschis acest articol pentru a putea reveni si cu feedback-ul de dupa proba finala in care rochia nu era gata asa cum ne asteptam, mireasa a probat-o cand nu era finisata in partea de jos si ii se parea prea scurta si de aici seria de ingrijorari. Azi vom merge din nou la proba cu tot cu voal si pantofi sa ne asiguram ca lungimea rochiei este cea potrivita. Sunt sigura ca impreuna vom gasi solutii si rochia va iesi bine dar in tot acest timp mireasa are nevoie de incredere si sfaturi obiective.