In ultimele sezoane nuntile au fost create in culori pastelate, vibratii romantice si eterice. In 2018 tendintele se indeparteaza de aceasta senzatie luminoasa si aerisita iar designerii internationali prezic nunti care vor avea parte de o vibratie mai dramatica si mai exagerata, in culori mai profunde si texturi mai bogate. Stilurile Bohemian si New Age vor inlocui stilul rustic, iar cuplurile vor fi mai relaxate in abordarea planificarii. Accentul nu va mai cadea asupra respectarii unei tematici de nunta sau a unei combinatii de culori, ci mai degraba pe crearea unei ambiante si a unei dispozitii relaxante pentru invitati.

Stilul anului 2018 va fi New Age Bohemian

In anii precedenti aspectul rustic a fost foarte apreciat, cu nunti ce au avut loc in spatii deschise gen hambar, cu aranjamente florale in stilul “Do It yourself” si mancare gen barbeque. Pentru 2018 stilul Bohemian va fi noul Rustic, mai relaxat ca stil dar mai contrastant din punct de vedere cromatic si al texturilor folosite pentru accesorii.  Ne putem gandi la Stevie Nicks ca inspiratie de stil neconventional, putin dramatic, dar totusi romantic.

Cromatica propusa pentru 2018

Pe langa culoarea ultraviolet propusa de Pantone, cromatica pentru evenimentele anului 2018 se doreste a fi una bogata, intensa, cu accente de negru. Culorile luminoase si stralucitoare, inclusiv rosu, menta si piersic, au fost populare pentru o vreme. Când vine vorba de cromatica pentru 2018 vom vedea culori si combinatii mult mai profunde. Paleta cromatica a picturilor de la un vernisaj va aparea in aranjamentele florale de masa, iar accentele de negru mat vor fi cireasa de pe tort. In ceea ce priveste culorile metalice, aurul și cuprul au fost in cautare anul trecut si aceasta tendinta nu se va schimba, din contra vom incepe sa vedem argint si crom.

Locatiile de nunta pentru 2018 se duc in directia unui spatiul industrial

In timp ce unele cupluri vor iubi mereu nuntile in aer liber noile tendinte in materie de locatii de nunta se orienteaza catre locurile de interior, spatiile industriale sau spatii “it”. Acestea au acelasi simt relaxat si vibratii simple ca locatiile de tipul hambar, doar ca ofera cu un sentiment mai puternic, mai concentrat, industrial. Iar faptul ca sunt in interior, fac din aceasta tendinta un plan alternativ pentru conditiile climatice in permanenta schimbare.

Materialul anului 2018 este catifeaua

Anul acesta spunem “la revedere!” paietelor. In ultimul timp cuplurile isi doresc ca nuntile lor sa nu se simta doar ca niste simple petreceri, ci sa fie memorabile si confortabile pentru oaspetii lor. Nu este vorba numai de o experienta vizuala ci si de una tactila si in acest caz ce ar putea fi mai frumos si memorabil decat catifeaua. Pe langa faptul ca este moale la atingere, catifea evoca caldura si lux, este perfecta pentru o nunta de toamna, primavara sau de iarna.

Papetarie: negru și aur

Impletirea elegantei intre culoare neagru si auriu este fara indoiala mast have-ul pentru meniuri, place carduri, numere de masa si invitatii pentru nuntile din 2018. Veti gasi mai multe invitatii de nunta cu elemente texturale, adaugand evenimentului o experienta tactila memorabila inca  din momentul în care oaspetii iau contact cu aceasta.

 Buchete de mireasa curgatoare

Cu un deceniu in urma, buchetele erau mici si parfumate. Pentru tendintele de nunta din 2018, cu cat buchetul este mai mare, cu atat este mai bine. In timp ce buchetele curgatoare pot evoca imagini ale aranjamentului masiv al printesei Diana, in cazul nostru vorbim despre un aspect mai modern si stilizat. Aceste buchete superbe sunt o oportunitate pentru designer-ul florist sa combine florile preferate de mirese intr-o gama de nuante. Verdeata poate fi si ea prezenta in buchete este in continuare trend pentru 2018.

Rochii de mireasa de anul aceste pot fi rezumate in: chic celestial, maneci Puff, jachete Edgy

Designerii de rochii de mireasa au simtit cu siguranta vibratia boema intrucat intalnim aceste tendinte in colectiile lor din 2018. De la rochiile cu elemente seducatoare (cum ar fi minunata rochie de la Galia Lahav) pana la jachetele rocker-chic, rochiile de mireasa ale anului 2018 completeaza cu siguranta decorul de nunta al momentului.

Rochii de domnisoare de onoare pot fi rezumate in doua cuvinte: catifea si pantaloni

Anul acesta rochia de domnisoara de onoare nu mai trebuie sa fie o rochie. Pantalonii pentru domnisoarele de onoare vor fi aspectul ingrijit al tendintei pentru anul 2018. Si daca inca preferati rochii si gazduiti o nunta intr-un moment al anului cu temperaturi mai joase, catifea este tesatura must-have.

 Albastrul este noul burgundy pentru costumul de mire in 2018

In timp ce noi nu credeam ca un costum albastru merge oriunde, ne asteptam sa vedem mai multe costume de mire in aceasta culoare  la nunti in 2018. Pe masura ce culorile nuntii se misca intr-o directie mai contrastanta, aceasta nuanta se va potrivi cu siguranta multor barbati. Ar fi fost pacat ca ei sa ramana in urma din punct de vedere cromatic.